FLASH SALEFLASH SALE
-20%
För 1 år REGISTRERING och FÖRNYELSE
kampanjer kan inte kombineras
2 Antal återstående paket

De bästa lagerebjudanden från 150 länder

Över 100 000 nöjda användare

Erbjudanden upp till 90 billigare än ugångspriset

Direkt kontakt med återförsäljare och grossister

Hur kan man säkerställa en större säkerhet för grossisttransaktioner?

Hur kan man säkerställa en större säkerhet för grossisttransaktioner?

Transaktionernas säkerhet är en av de viktigaste problemen som uppstår i diskussioner om partihandel, import och export. Köparnas förväntningar kan oftast jämföras med förväntningar kända från B2C marknaden - beställa online, betala och vänta på varorna. Om något går fel - är jag inte orolig eftersom transaktioner hanteras av leverantörer och av betalningstjänster. Du måste dock inse att grossistledet är annorlunda.

Genomsnittsvärdet på en transaktion är många gånger högre än på detaljhandelsmarknaden. Dessutom finns det inga konsumentskyddsbestämmelser inom B2B sektorn eftersom ... det har inga konsumenter. Kärnan i grossistförsäljningen är inte ett köp för dina egna behov, utan ett köp med avsikt för återförsäljning.

Så hur kan man garantera transaktionernas säkerhet?

Beställning av prover

När du köper från tillverkare och distributörer är det vanligtvis möjligt att köpa prover av varorna. Detta är inte en stor investering, men det tillåter en preliminär bedömning av produktens kvalitet, och dess potential för återförsäljning. Det är verkligen värt att fråga om detta alternativ, särskilt om du planerar att köpa en stor mängd varor.

Personlig insamling och inspektion av varor

Mycket av grossist- och B2B-verksamheten är fortfarande face to face - främst på grund av de ovan nämnda skillnaderna jämfört med detaljhandeln. Kontroll av produkter i säljarens lager eller showroom undviker ofta missförstånd och tvivel om deras tillstånd och kvalitet.

Kreditbrev

Detta är en rekommenderad lösning, särskilt när det gäller utrikeshandel och import. Transaktionen säkerställs av banken - via administratören, som blir part i affärsavtalet. Det är vanligtvis baserat på ett avtal som parterna har upprättat, vilket tydligt definierar köparens och säljarens skyldigheter. Importören ska sätta in pengarna i banken och exportören tar emot dem endast om han uppfyller villkoren i avtalet. Således skyddar kreditbrevet båda parter i transaktionen - importören i händelse av problem med varorna och deras leverans och exportören vid köparens insolvens.

 

Ovanstående metoder ökar säkerheten för importen och exporten såväl som partihandeln. För nästa transaktion är det lämpligt att fråga säljaren vilken de rekommenderar och använda den.

Auktor:
Merkandi - B2B affärsplattform

Merkandi - B2B affärsplattform

Merkandi är en internationell grossistplattform för varor som erbjuds samtidigt i ordinarie grossistverksamhet, men också från exekutörer, produktion och lageröverskott, likvidation av företaget, varor som returneras till kunder etc.

Tidigare inlägg Nästa inlägg
Gratis NYHETSBREV

Dagliga meddelanden om nya produkter och nyheter om Merkandi.